APORTEM INDIVIDUALMENT PER CONSTRUIR COL·LECTIVAMENT
El pati de l’escola és l’espai de lleure principal al qual tenen accés els infants durant la jornada escolar, un espai de joc, de moviment, de relacions socials, de descobriments, experiments i d’aprenentatges. En definitiva; el pati és un espai educatiu que cal cuidar i aprofitar.
Voldriem que mireu el següent video que han creat els membres del col·lectiu el Nou Safareig, ja que mostra molt bé el que us volem explicar, i us convidem a visitar la seva web: https://elnousafareig.org/
Volem millorar el pati de l’escola, i aquesta millora la volem dur a terme donant veu a tota la comunitat educativa, mitjançant un procés co-creatiu, el qual consisteix a gestionar la creativitat entre col·lectius o persones diverses, per tal que puguin prendre part activa d’aquest projecte, encara que no siguin especialistes ni tinguin coneixements sobre el tema.
Per fer-ho possible hem dividit el projecte en diferents fases que us anirem descrivint més detalladament amb càpsules informatives, i que són les següents:
Fase 1. Motivacions. Per què volem transformar pati?
Fase 2: Somiem propostes – Què volem?
Fase 3. Com ho farem? En xarxa, cooperativament tota la comunitat educativa, experts i voluntaris
Fase 4. Materialització: Duem a terme les accions
Fase 5. Valoració del projecte: Avaluació espais, procés, propostes…
Fase 6. Manteniment dels elements i espais
Actualment, estem treballant en la fase 3, els objectius d’aquesta fase son: Recollida de dades – Presa de consciència – Accions pel canvi.
Properament rebreu una enquesta i també us convidarem a col·laborar mitjançant diferents processos de participació.
Cada persona pot decidir el seu grau d’implicació: des de respondre les enquestes fins a participar activament en la comissió elaborant i pensant les diferents accions que es vagin realitzant.
Aportem individualment per construir col·lecti-vament. El grau d’implicació el decidiu vosaltres!
Us esperem!!!
“L’escola som totes i tots. Pensem que és necessària la responsabilitat compartida entre totes les persones que en formem part: infants, famílies, mestres i personal no docent.”
Moltes gràcies!!!!