ACTIVITATS EN L’ESPAI DE MIGDIA

Les activitats del migdia les hem d’entendre com un espai lúdic i relaxat on els nostres nens i nenes han de poder gaudir jugant i relacionant-se amb els
companys/es.

Un espai d’esbarjo per poder descansar, jugar, relacionar-se, intercanviar vivències,…

Els infants necessiten trobar un temps de calma on poder aturar-se i gaudir dels beneficis del joc.

A continuació cinc cèntims dels diferents espais i activitats:

ACTIVITATS PARVULARI

Mitjançant el joc dramàtic, els tallers plàstics, la dansa, els jocs tradicionals, els conta-contes en anglès i diverses activitats de descoberta, acompanyem als infants en el seu camí cap al desenvolupament de la seva seguretat afectiva i personal.

Des d’aquest espai pretenem a través del joc ajudar-los a formar una imatge positiva d’ells/es mateixos/es i dels demés, potenciant així la seva confiança, curiositat i interès pel món que els envolta d’una manera divertida.

ACTIVITATS PRIMÀRIA

INICI A L’ESPORT:  Iniciació a l’esport a partir de diferents jocs pre-esportius .

CUINA (miniXefs): Una forma divertida d’aprendre a cuinar, a mesurar, a compartir, a treballar en equip.

MULTIESPORTS: Pràctica de diferents esports en equip (bàsquet, futbol, handbol,… En definitiva gaudir de l’esport d’una forma lúdica i divertida, combinant activitats cooperatives i de competició.

BÀDMINTON: Pràctica i aprenentatge d’aquest esport  per anar a competir als Jocs Esportius Escolars

TALLERS CREATIUS: L’activitat de Tallers Creatius, pretén ser un espai, on els nens i nenes gaudeixin del món de les arts i on cada nen escull els seus projectes dins el món de les manualitats . El nostre principal objectiu es que a través de les arts plàstiques, els nens i nenes puguin expressar-se lliurement, utilitzant els diferents materials i treballant les diverses tècniques, i així fomentar la creativitat, la imaginació i afavorir el seu desenvolupament personal. Aquest curs es fara en llengua anglesa i canvia el nom: ART ATTACK

VIDEOART: Taller pensat per desenvolupar les capacitats d’expressió creatives a través dels mitjans audiovisuals. Fomentar l’ús de la tecnologia com a eina per crear i mostrar processos relacionats amb les arts visuals i la música. Treballem la creativitat, la inventiva, la capacitat de generar idees tan individualment com en equip.

DANSA I TEATRE : En aquestes activitats fomentem l’aprenentatge de la capacitat expressiva través del llenguatge no verbal (ball, teatre i expressió corporal) Desenvolupem la creativitat deixant volar la imaginació i les idees de cadascú i sobretot potenciem la espontaneïtat i la deshinibició, ajudant així en la seva autoestima i socialització. De la mateixa manera, amb els projectes que realitzem, també treballem el valor de la constància.

DIVERCHEF: Taller de cuina adreçat als més grans on es pretén estimular l’interés pel menjar realitzant diferents i originals receptes. Treballem tot el procés i potenciem la introducció d’aliments sans.

ESPAI BIBLIO: Espai on donem eines als nens i nenes per expressar els seus sentiments i emocions a través de les paraules escrites. Els ajudem a construir els seus propis textos plasmant els seus pensaments amb un toc màgic, recreant imatges, olors, colors, sons, sensacions i fins tot vivint les diferents situacions dels seus personatges preferits. Tot mitjançant els seus interessos.

JOCS DE PATI: Un espai molt important pels nens i nenes per la seva necessitat de moviment. Es per això que els oferim un seguit de jocs motrius, cooperatius, …i sovint jocs inventats per ells mateixos. Pretenem fomentar l’acceptació de les “normes” del joc, el respecte, la no competitivitat i l’activitat física.

RACÓ DE CIÈNCIA: Aquest curs, a l’espai del migdia, estrenem el racó de ciència. En aquest espai els nens i nenes juguen amb la monitora a plantejar-se preguntes, treure’n hipòtesis, descobrir, experimentar, treballar en equip…

I per acabar, jugar, parlar, discutir, fer-se l’amic, riure, plorar no és perdre el temps…